دانشیار ای تی 8 راه که برنامه‌ی دست‌یافتنی برای سال جدید بچینیم - دانشیار آی تی

سال جدید چند هفته‌ای هست که شروع شده، عید تمام شده، و این یعنی وقتشه که برنامه‌ی سال جدید رو شروع کنیم.

آغاز هر سال نو زمان هیجان‌انگیزیه که هر چیزی رو شدنی می‌بینیم و بلندپروازیم، ولی هرچقدر که از سال می‌گذره این هیجان فروکش می‌کنه و انگیزه‌ی دست یافتن به تمام اهدافی که برای این سال چیده بودیم کم‌کم رنگ می‌بازه. حالا برای اینکه در سال ۹۴ به اهداف بزرگمون در زندگی و کار برسیم، باید یه برنامه‌ی واقع‌گرا و دست‌یافتنی براش بچینیم.

و این هم هشت راه ساده برای اونکه برنامه‌ی سال ۹۴ رو دست‌یافتنی کنیم. آماده‌ای؟ شروع می‌کنیم.

۱. دلیلش رو بدون

مقید بودن به یه برنامه خیلی خوبه، اما باید خشت اول رو صاف گذاشت. خیلی مهمه که بدونی برای چی داری تلاش می‌کنی به هدفی که به دنبالش هستی برسی. فهمیدن دلیلش، در فرایند تعیین هدف کمکت می‌کنه و حتی وقتی که کار سخت می‌شه (که گاهی خیلی سخت می‌شه!)، بهت نیروی حرکت می‌ده. پس قبل از هر کاری، اول بفهم که چرا.

۲. اهدافت رو بنویس

اگر می‌خوای برنامه‌ی یک ساله‌ت دست‌یافتنی باشه، نوشتن اهداف خیلی مهمه. نوشتن اهدافت اونها رو واقعی می‌کنه و دیگه صرفا یه مشت فکر توی سرت نیستن. حتما تلاش کن که همه‌ی اهداف «باهوش» باشن، یعنی: بلندپروازانه، اثرگرا، هنگام‌دار یا با زمان معین، واضح، و شمارپذیر یا قابل اندازه‌گیری.

۳. ایجاد گام عمل

برای هر هدف، گام‌های قابل‌عملی ایجاد کن که تو رو به اون نقطه می‌رسونه. یعنی هر هدف رو به گام‌های کوچک و عملی بشکن که انجام‌دادنی باشن. این گام‌ها رو به چشم «روش» رسیدن به هدف ببین.

۴. ساختن عادت‌های خوب

ایجاد یه برنامه‌ی دست‌یافتنی برای سال جدید، یعنی پیدا کردن عادت‌های خوب. در اول سال باید چند عادت محکم برای خودت تعیین کنی و برنامه‌ات رو بر این بگذاری که به این عادت‌ها بچسبی. این عادت‌ها ممکنه نوشتن لیست روزانه‌ی کارها باشه، یا مرور هفتگی اهدافت، یا ورزش روزانه. به این فکر کن که چه عادتی بهت کمک می‌کنه که به اهدافت برسی، و اون عادت‌ها رو توی برنامه بگذار!

۵. وقفه یک بار کافیه

هرچقدر هم برنامه‌ای که چیدیم عالی باشه، به هر حال زندگی گاهی توی برنامه‌مون وقفه می‌اندازه. حتما روزهایی پیش خواهد اومد که نمی‌شه اون برنامه‌ی اهداف رو دنبال کرد. ولی با به کار بستن این ذهنیت که «وقفه یک بار کافیه» کاری می‌کنی که حتی وقتی یک روز برنامه‌ات رو دنبال نکردی، دوباره روز بعد به روال عادی برمی‌گردی و برای هدفت تلاش می‌کنی.

۶. پربازده‌ترین کارهات رو شناسایی کن

پیدا کردن پربازده‌ترین کارها، یعنی دونستن اینکه که کدوم کار بزرگترین تاثیر رو در مسیر رسیدن به هدفت داره، تا رویاهات برای سال جدید به واقعیت بپیونده. شناختن کارهای پربازده یعنی می‌تونی وقت بیشتری برای مهمترین چیزها بگذاری، و وقت کمتری رو صرف کارهای کم‌اهمیت‌تر کنی. به هر حال هر روز ۲۴ ساعت بیشتر نداره و با درست خرج کردن زمانه که نتایج مهم رو به دست میاریم.

۷. از قدرت گروه بهره بگیر

گاهی تنهایی طی کردن مسیر کار سختی می‌شه. اگر تنها کار می‌کنی، سعی کن از قدرت گروه استفاده کنی تا اهدافت در سال جدید دست‌یافتنی‌تر بشن. اینترنت جای خیلی خوبی برای بهره گرفتن از قدرت گروهه – گروه‌های بحث و گفتگوی آنلاین، چالش‌ها و مسابقه‌ها. همه‌ی اینها سرشار از حمایت، همکاری جمعی، و نیروی برانگیزشی هست که برای رسیدن به هدف‌هات لازم داری.

۸. برای خودت وقت بگذار

یکی از مهمترین برنامه‌های سال جدیدت، خودت هستی! در طول سال برای خودت وقت بگذار تا به این احساس برسی که از نظر جسمی، احساسی و روحی در بهترین وضعیت خودت هستی. وقتی برای خودت وقت می‌گذاری، خودت رو در بهترین موقعیت برای دست یافتن به اهداف بزرگت قرار می‌دی.

منبع(+)

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 169 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 24 جولای 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.